NAISTE VS MEESTE TOIDUPORTSJON

NAISTE VS MEESTE TOIDUPORTSJON

Me jõudsime Toomasega tagasi Eesti ning siin on niiiiii ilus lumevaip! ❄️ Meie lend Dubaist Eesti oli väga mõnus, sest esimest korda elus ma suutsin lennu ajal arvutis tööd teha. Tavaliselt, kui ma vaatasin filmi, proovisin raamatut lugeda või tööd teha, siis mul oli nii suur pearinglus, et koguaeg mõtlesin, et kus mu oksekott on 😅

Seekord ma võtsin kõigutamisvastase tablaka sisse, ja OMG see toimis! Ma panin kirja oma e-maili ideid, millest Sulle kirjutada, kui stjuardess tõi meile süüa.

"Beef or pasta?"

Me mõlemad Toomasega valisime pasta, ning pean tunnistama, et see oli super hea. Saime enda toidud kätte ja ma tegin kiire instagrami pildi, et näha, kui palju kaloreid ma siis söön ... Kaloraaž mind isegi ei üllatanud, agaaaa siis ma jäin mõtlema, et miks on minul ja Toomasel sama suured portsud?

Toomas kaalub minust peaaegu 2x rohkem, kuid sööma peaksime me ühe palju? Ma ei eeldagi, et lennufirmad või restoranid selle peale mõtleksid (kuigi aina rohkem näen, et restoranid teadvustavad oma kliente ning märgivad üles ka toidu kaloraaži), sest lõppudelõpuks on see inimese enda asi,  kui palju ta sööb ja mida ta sööb?!

Aga lihtsalt jäin mõtlema, et kas naistel ja meestel võiks Sinu arvates olla erineva suurusega portsjonid?

Rohkem on kaaluga probleeme naistel, kui meestel ja toiduportsjon kannab selles kindlasti oma rolli! Ma isiklikult ei tea mitte ühtegi naist, kelle päevane kaloraaž on suurem, kui elukaaslasel. Muidugi ei pea ma silmas tippsportlasi! Mõtteis on mul tavalised inimesed, nagu Sina ja mina, kes tahavad lihtsalt terved ja tugevad oma kehas olla.

Minu nipp - ma alati jälgin, et minu toiduportsjon oleks Toomase omast 30% väiksem, ehk ma söön enda toidust 70% ära ja kuskil 30% annan Toomasele. Win-winsituatsioon mõlemale, sest mina ei söö üleliigseid kaloreid sisse ning Toomas saab endale normaalse toidukoguse, mida tema keha vajab.

Muidugi, kui Sa käid paar korda kuus restoranis, siis NAUDI ja ära mõtle nii palju kaloritele. Aga kui Sinu elustiil on üsna hektiline ja Sul ei ole alati võimalik ise endale süüa teha, siis see on üks võimalus, kuidas hoiduda ülesöömisest.

Soovin Sulle imelist esimest adventi ja palju rõõmu,

A.❄️

← Tagasi blogisse